Start to fence?

Hoe er aan beginnen ?

De KSSMA staat open voor beginnelingen en gevorderden.

Volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom om te beginnen met schermlessen.

Er zijn speciale kennismakingslessen gedurende de eerste drie zaterdagen van september. Wat breng je mee: Sportschoenen en een korte broek met T shirt. Ander materiaal is onnodig.

Wie voor het eerst schermt, kan steeds drie proeflessen nemen voor € 50. Dit bedrag dekt de onkosten en de sportverzekering via de Vlaamse Schermbond.

Is schermen geen dure sport ?

Neen. Onbekend is onbemind. Schermen is al lang geen sport meer voor de elite. Schermen is niet duurder dan voetballen of tennis.

Beginnelingen kunnen hun uitrusting huren van zodra ze op piste mogen schermen en dit gedurende één jaar en verlengbaar.

Bij de jeugd is het overigens een goed gebruik om de kledij over te kopen van leden die eruit gegroeid zijn. Volwassen kunnen vele jaren met hun kledij doen die ze aankopen.

 

Eens je beslist dat schermen iets voor jou is, kan je een uitrusting kopen. Deze bestaat uit:

  • Masker
  • Handschoen
  • Degenkabel
  • Lange witte kousen
  • Ondervest
  • Schermvest
  • Schermbroek
  • Degen

Is schermen risicovol?

Neen. Schermen is een blessure arme sport. Schermen bestaat uit zeer gecontroleerde acties op een lange, smalle piste. Hierdoor is er weinig bruuske belasting van de gewrichten zoals bij balsporten of andere gevechtssporten.

Het schermpak zelf is versterkt met kevlar vezels zoals kogelvrije vesten. Het masker is van verstevigd staal. De rechterhand is beschemd met een handschoen en door de schelp van het wapen.

Waar en Wanneer ?

De trainingen en wedstrijden gaan door in onze schermzaal in Sporthal The Loft in Ronse. Deze stad is zeer goed bereikbaar via de N60, N57, N48 en N36. Nooit file.

De jeugd schermt op woensdag van 19:30 tot 20:45. De volwassenen vanaf 20:30 tot ze moe zijn. Op zaterdag kan er geschermd worden van 10:00 tot 12:00

Doen jullie ook tornooien ?

De jeugd kan deelnemen aan wedstrijden van zodra de schermmeesters vinden dat je er klaar voor bent. Volwassenen nemen ook deel als ze dit wensen.

Deelname aan tornooien is niet verplicht.

 

Zin gekregen?

Contacteer ons!