Start to fence?

Hoe er aan beginnen ?

De KSSMA staat open voor beginnelingen en gevorderden.

Volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom om te beginnen met schermlessen.

Er zijn speciale kennismakingslessen, neem contact op indien je geïnteresseerd bent. Wat breng je mee: sportschoenen en een korte broek met T-shirt. Ander materiaal is onnodig.

Wie voor het eerst schermt, kan steeds drie proeflessen nemen voor € 15. Dit bedrag dekt de onkosten en de sportverzekering via de Vlaamse Schermbond en wordt bij inschrijving bij KSSMA terugbetaald.

Is schermen geen dure sport ?

Neen. Onbekend is onbemind. Schermen is al lang geen sport meer voor de elite. Schermen is niet duurder dan voetballen of tennis.

Beginnelingen kunnen het eerste jaar het materiaal van de  club gebruiken.

Bij de jeugd is het overigens een goed gebruik om de kledij over te kopen van leden die eruit gegroeid zijn. Volwassen kunnen vele jaren met hun kledij doen die ze aankopen.

Eens je beslist dat schermen iets voor jou is, kan je een uitrusting kopen. Deze bestaat uit:

  • Masker
  • Handschoen
  • Degenkabel
  • Lange witte kousen
  • Ondervest
  • Schermvest
  • Schermbroek
  • Degen

VrijeTijdsPas categorie 1 Ronse

Voor kwetsbare gezinnen doen we samen met de stad Ronse een extra inspanning met de VT1-pas. Op vertoon van de VT1-pas krijg je korting op het lidgeld, namelijk 50%.

Is schermen risicovol?

Neen. Schermen is een blessure arme sport. Schermen bestaat uit zeer gecontroleerde acties op een lange, smalle piste. Hierdoor is er weinig bruuske belasting van de gewrichten zoals bij balsporten of andere gevechtssporten.

Het schermpak zelf is versterkt met kevlar vezels zoals kogelvrije vesten. Het masker is van verstevigd staal. Het gewapende hand is beschermd met een handschoen en door de schelp van het wapen.

Waar en Wanneer ?

De trainingen en wedstrijden gaan door in Sporthal The Loft en Sporthal ’t Rosco in Ronse. Deze stad is zeer goed bereikbaar via de N60, N57, N48 en N36. Nooit file.

Op dinsdagavond schermt de competitiejeugd van 19u00 tot 22u00 in ’t Rosco.

Op woensdag trainen de beginners van 19u00 tot 20u30, de jeugd van 19u00 tot 20u30 of later en de volwassenen vanaf 20u30 tot ze moe zijn (The Loft).

Op zaterdag kan er door iedereen geschermd worden van 10u00 tot 12u00, de beginners hebben les van 11u00 tot 12u00 (The Loft).

Doen jullie ook tornooien ?

De jeugd kan deelnemen aan wedstrijden van zodra de schermmeesters vinden dat je er klaar voor bent. Volwassenen nemen ook deel als ze dit wensen.

Deelname aan tornooien is niet verplicht.

Zin gekregen?

Contacteer ons!